Het verhaal van de Bonneville Speedmaster

  Introductie van een werkelijk indrukwekkende nieuwe Britse iconische custom.

  De Speedmaster is de meest recente nieuwe Bonneville die een onuitwisbare indruk maakt in de wereld van het motorrijden. En wat voor indruk!

  Met een combinatie van de tijdloze stijl van Triumph's Bonneville-DNA, de passie en het postuur van de Bobber en optimaal cruisecomfort, controle en technologie biedt de Speedmaster van 2017 een kenmerkende en absoluut onverstoorbare rij-ervaring aan wie een moderne klassieker met een meer relaxt toerkarakter wil.

  Dit is de nieuwe Triumph-generatie, dus het gaat om hoogwaardige specificaties met alle klassieke lijnen en vormen, een diepe, volle klank van de uitlaat en de superieure kwaliteit en controle die je van de allernieuwste Triumph-custom verwacht. Natuurlijk valt deze motorfiets ook helemaal te personaliseren met zijn unieke twee- of eenpersoonszadel en de meer dan 130 accessoires waarmee u deze Speedmaster helemaal naar wens kunt aanpassen.

  BONNEVILLE ENGINE

  Deze nieuwste uitvoering van het Triumph Bonneville 1200-blok is een vloeistofgekoelde 8‑kleps parallelle twin met een ontstekingshoek van 270° die is getuned voor een hoog Bobber-koppel. Daarbij levert het blok zo veel vermogen, dat het bij 4500 tpm tot 10% meer koppel biedt dan de Bonneville T120 en een ongelooflijke 42% meer dan de Speedmaster van de generatie van 2015. Bovendien zit de Speedmaster boordevol technologische hoogstandjes zoals een elektronische gasklepregeling, twee rijmodi ('road' en 'rain'), één knop voor cruisecontrol, ABS, schakelbare tractieregeling, koppelingsbekrachtiging en een startonderbreker.

  Van voor tot achter zijn er hoogwaardige specificaties: de dubbele remschijven en zwevende Brembo-remklauwen met dubbele zuigers bieden volledige controle, terwijl een elegante monoshock de achtervering verzorgt voor een zelfverzekerde rijstijl met meer comfort.

  Maar er is nog meer, want dankzij Triumph's legendarische verleden is iedere motorfiets voorzien van een stijl, innovatie en aandacht voor details die voortkomen uit meerdere decennia aan ervaring in de bouw van volmaakte motorfietsen. Daarom heeft de nieuwe Speedmaster niet zomaar een koplamp, maar een volledige DRL* LED-verlichting in een klassiek vormgegeven koplampbehuizing. En ook niet gewoon een uitlaat, maar een dubbelwandig verchroomd uitlaatsysteem met het karakteristieke verborgen pijpverloop van de Bonneville naar het katalysatorhuis.

  RIDING COMFORT

  Maar ga er niet van uit dat hi-tech minder comfort inhoudt. Met zijn zadelhoogte van 710mm is dit een uitzonderlijk lage zit dat niet alleen goed comfort biedt alleen voor een rit door de stad of incl. passagier op een reis; ritten die nog aangenamer ingericht kunnen worden met een brede keuze aan accessoires zoals een selectie aan verschillende sturen of voetsteunen waarmee meer eigen invulling gegeven kan worden aan de gewenste zithouding.

  De Bonneville Speedmaster staat garant voor een unieke rij ervaring of U alleen of met passagier rijdt; met een selectie aan accessoires waar U, bijvoorbeeld, met een mono zadel of duo zadel kunt even aantrekkelijke alternatieven creëren.


  MAKE IT YOUR OWN...

  En om u te helpen het maximale uit uw nieuwe Speedmaster te halen, heeft Triumph twee inspiratiesets ontwikkeld die u op weg helpen met het aanpassen van uw motorfiets. De 'Highway'-set legt nog meer nadruk op de toereigenschappen van de Speedmaster met een volledige kofferset, toerscherm, extra comfortabel zadel en uitbreidingen die het comfort optimaal maken. De 'Maverick'-set daarentegen zorgt voor een stoerdere, minimalistische en brutale look met een eenpersoonszadel, plat uitgerekt stuur in plaats van het beach bar-stuur en stijlvolle zwarte details.

  De Bonneville Speedmaster is een opwindende nieuwe ontwikkeling die het beste van het klassieke DNA van Triumph biedt in combinatie met de relaxte houding en comfortabele flair van een ideale klassieke Britse custom.

  Het is een Bonneville van de nieuwe generatie, die voortbouwt op het verleden van de authentieke Triumph-motoren met de veelzijdigheid van een customcruiser. De nieuwe Speedmaster is zowel opwindend en veelzijdig als een tijdloze schoonheid.

  Back to Top