ALL NEW TIGER 800

DE NIEUWE TIGER 800 XC- EN XR-REEKS - Als een van Triumph’s populairste motorfietsen tilt de nieuwe Tiger 800 XC- en XR-familie deze befaamde reeks naar een hoger niveau. Met vernieuwingen op 200 punten, inclusief het hoogste niveau van vooruitstrevende technologie ooit, verbeterde ergonomie voor de berijder, meer functies en een verhoogde respons van het Triple-blok van de nieuwste generatie zijn onze Tigers in alle opzichten beter, zowel offroad als op de weg.

ALL NEW TIGER 800

De nieuwe Tiger 800-reeks vertegenwoordigt het summum aan technologie met een scala aan nieuwe functies zoals een fullcolour TFT-instrumentendisplay, maximaal zes rijmodi, karakteristieke ledverlichting en verlicht schakelmateriaal op het stuur. Dit alles is toegevoegd aan de uitgebreide basistechnologie van de Tiger, waaronder (uit)schakelbare ABS en tractiecontrole, verwarmde handvatten en zadels, een startonderbreker en USB-/12V-oplaadpunten.

ALL NEW TIGER 800

Het 800cc-blok van de Tiger is ontworpen voor een meer directe vermogensafgifte en een piekvermogen van 95 pk, met nog meer van het kenmerkende Triple-karakter. Combineer dat met een lichter uitlaatsysteem en een kortere eerste versnelling, en je krijg niet alleen een verbeterde offroad-tractie en snellere acceleratie, maar ook nog meer van dat Triple-geluid dat je kippenvel bezorgt.

ALL NEW TIGER 800

Met de Tiger XR voor de weg, de veelzijdige XRX en reeks-topper XRT, tot de Tiger XCX die hunkert naar offroad-rijden en de meest complete XCA, en niet te vergeten de XRx met verlaagd zadel, is er een Tiger 800 die past bij iedereen, bij iedere rit en bij ieder avontuur.

Tiger XC

TIGER XC – PUUR PLEZIER. IEDERE DAG OPNIEUW. OVERAL.

De band van de nieuwe Tiger 800 XR-familie met het verleden is onmiskenbaar en nu zijn er meer dan 200 upgrades aangebracht inclusief nieuwe technologie met een nieuw fullcolour TFT-instrumentendisplay, een snellere respons van het karakteristieke Triple-motorblok, een kortere eerste versnelling voor een betere offroad-tractie en allroad-acceleratie, en een nieuwe rijmodus 'Off-Road Pro' die een belangrijke verbetering offroad vormen. Er zijn twee nieuwe Tiger XC-modellen, die elk zorgvuldig zijn voorzien van een specifiek niveau van technologie en uitrusting, de Tiger's befaamde toegankelijke en gemakkelijke rijstijl, een verbeterde ergonomie voor de berijder, een meer onderscheidende Tiger-uitstraling en eersteklas afwerking en details. Wat levert dat op? U kijkt naar een Tiger 800 XC-lijn die werkelijk op alle fronten beter is, op de weg... maar vooral daarbuiten.

Tiger XR

TIGER XR – GENIET. VAN. IEDER. MOMENT.

Met een achtergrond van meer dan 80 jaar motoravonturen biedt de nieuwste Tiger 800 XR de meest op de weg georiënteerde adventurenreeks met vier nieuwe modellen, die ieder overladen zijn met hun eigen specifieke niveau van technologie en onderdelen. Van drukke straten in de stad tot landweggetjes met lange bochten en kilometers vreten op de snelwegen, de nieuwe Tiger 800 XR-familie legt de lat nog hoger met meer dan 200 upgrades aan het chassis en motorblok en een heel nieuw niveau van technologie, vermogen en functionaliteit voor allroad-comfort voor lange reizen. Iedere adventuremotorrijder zal toegeven, dat je altijd nóg verder kunt rijden, en de Tiger XR gaat verder met een belangrijke stap voorwaarts in het kenmerkende rijgemak, het opwindende Triple-motorblok en de zelfbewuste hoogwaardige stijl.

De 800 getest door Promotor

Bekijk de test van Promotor

Zie hier alvast enkele opmerkingen van een enthousiaste Bart: "Het blok pakt veel lichter op en trekt waanzinnig mooi door" - "Een vloeiende gasreactie; dat hebben ze echt knap gedaan" - "Wat betreft ergonomie en motorblok zeg ik, missie geslaagd."

Off Road

OFFROAD ADVENTURE-REEKS

Met het hoogste technologische niveau ooit, een Triple-blok met een snellere respons en verbeterde ergonomie voor de berijder heeft de Tiger 800 XC nog nooit zo veel offroad-functionaliteit en allroad-comfort geboden. Met keuze uit twee modellen, beide met meer stijl, eersteklas kuipwerk en een specifieke uitvoering van technologie en uitrusting is de nieuwe Tiger 800 XC-reeks gebouwd om offroad net zo fantastisch te rijden zoals altijd al op de weg.

Tiger 800 XCx

Nadrukkelijk gericht op zowel offroad- als wegavonturen heeft de XCx vijf rijmodi (inclusief de volledig nieuwe modus 'Off-Road Pro'), een nieuw fullcolour 5-inch TFT-instrumentendisplay, een scherm dat in vijf standen te verstellen is een krachtige Brembo-voorremmen. Met nieuwe technologie en verbeterde ergonomie voor de berijder biedt de XCx een optimale offroad-uitstraling en -functionaliteit.

Tiger 800 XCA

Voor uw volledige vertrouwen in uw offroad-avonturen biedt de XCA nu zes rijmodi (inclusief het nieuwe 'Off-Road Pro' en een programmeerbare modus voor ultiem persoonlijke instellingen). De XCA heeft als topmodel uit de reeks de hoogste specificaties ooit met een led-koplamp en -mistlampen, verwarmd bestuurders- en passagierszadel, en stijlvolle knoppen met achtergrondverlichting op het schakelmateriaal.

Op de weg

STRAAT GERICHTE ADVENTURE-REEKS

De Tiger 800 XR staat klaar om u overal naartoe te brengen, van wegen in de stad tot toeren in stijl, en is dan ook gebouwd voor maximaal avontuur tijdens lange reizen, met verbeterde ergonomie voor de berijder, het hoogste technologische niveau ooit, een sterk vernieuwd motorblok en meer comfort gedurende de hele dag. Met keuze uit vier modellen, elk met meer eersteklas kuipwerk en een specifiek niveau van technologie en uitrusting, is de nieuwe Tiger 800 XR-reeks net als u: geboren voor het avontuur.

Tiger 800 XR

Het schitterende instapmodel van deze indrukwekkende reeks is de Tiger 800 XR.  Al heeft de XR zijn eigen specifieke technologie en uitrusting, hij beschikt natuurlijk over de kenmerkende soepele stuureigenschappen van een Tiger en standaardspecificaties zoals een elektronische gasklepregeling en (uit)schakelbare ABS en tractiecontrole, en natuurlijk nieuwe gegoten velgen en een lichtere geluiddemper voor meer typische Tiger-stijl en -prestaties.

Tiger 800 XRx

Het extreem intuïtieve XRx-model biedt hogere specificaties en nog stijlvollere adventure-prestaties. Dit model wordt standaard geleverd met een reeks fantastische nieuwe ontwikkelingen waaronder een verstelbaar fullcolour TFT-instrumentendisplay van 5 inch, vier rijmodi, nieuw schakelmateriaal voor meer intuïtieve controle, Brembo-voorremmen en een windscherm dat in vijf standen kan worden versteld.

Tiger 800 XR verlaagd

Om deze wendbare alleskunner nog toegankelijker te maken, is de Tiger 800 XRx ook verkrijgbaar met een verlaagd zadel.  Naast de oriëntatie op weggebruik en de kenmerkende wendbaarheid wordt het ergonomisch ontworpen verlaagde zadel gecombineerd met een speciale vering, zodat een zadelhoogte van 780 mm in plaats van de 830 mm van de standaard-XRx wordt verkregen, die bovendien nog eens 20 mm verder kan worden verlaagd tot 760 mm met het verstelmechanisme onder het zadel.

Tiger 800 XRT

De ongelooflijk veelzijdige 800 XRT maakt gebruik van geavanceerde technologie om u een rijervaring met optimale functionaliteit en comfort te bieden. Als topmodel uit de reeks heeft de XRT de hoogste specificaties ooit met toevoeging van een verstelbare Showa-vering, verwarmd berijders- en passagierszadel, volledige ledverlichting en in totaal vijf verschillende rijmodi om uit te kiezen, waaronder een programmeerbare modus waarmee deze motorfiets helemaal naar uw persoonlijke wensen kan worden ingesteld.

TECHNOLOGIE

TIGER 800-TECHNOLOGIE

De nieuwe Tiger 800 XC- en XR-reeks betekenen een grote stap voorwaarts in motorrijderstechnologie.

De technologie van alle motoren in de 800 XC- en XR-lijn is helemaal up to date gebracht en iedere nieuwe toevoeging is ontwikkeld voor nog meer rijplezier dan ooit tevoren. Tot deze spannende verbeteringen behoren het fullcolour verstelbare TFT-instrumentenpaneel, maximaal zes rijmodi, nieuw schakelmateriaal met elegante verlichte knoppen, zeer kenmerkende volledige ledverlichting en een vernieuwde cruisecontrol. Bovendien is het superieure rijgedrag van de Tiger 800's opgebouwd rond elementaire technologieën zoals de elektronische gasklepregeling, (uit)schakelbare ABS en tractiecontrole, verwarmde handvatten en verwarmde rijders- en passagierszadels, oplaadpunten (12 V en USB) en een startonderbreker.

VOORNAAMSTE EIGENSCHAPPEN

Meer respons van het blok en een kortere eerste versnelling

Het 800cc Triple-motorblok van de fantastische nieuwe generatie, dat ingrijpend is geoptimaliseerd, levert 95 pk met nog meer respons en acceleratie.  Voeg daar nog de nieuwe, kortere eerste versnelling aan toe en je krijgt meer tractie bij lage snelheden en een directe respons precies wanneer je dat nodig hebt, zowel offroad als op de weg. En als kers op de taart is een nieuwe, lichtere uitlaat aangebracht met een nog fraaier Triple-geluid.

Nieuw fullcolour TFT-instrumentendisplay en verlichte schakelaarbehuizing

De Tigers met midden- en topspecificaties uit de reeks hebben een nieuw fullcolour TFT-instrumentendisplay van 5 inch met verstelbare zichthoek voor toegang tot een scala aan rijhulptechnologie van de nieuwe boordcomputer. Daar komen nog schakelmateriaal met een nieuw ergonomisch design en een 5-standenjoystick bij, die op Tigers met topspecificaties voorzien zijn van fraaie knoppen met achtergrondverlichting.

Maximaal zes rijmodi, inclusief de nieuwe modus ‘Off-Road Pro’

Om een rijmodus voor iedere omgeving en iedere rijstijl te bieden, omvat het aanbod: ‘Road’, 'Rain', 'Off-Road', ‘Sport’, ‘Programmeerbaar’ en de volledig nieuwe modus 'Off-Road Pro' voor offroad-fun voor gevorderden.

Nieuwe kenmerkende ledverlichting

De verlichting en mistlampen zijn op modellen met topspecificaties volledig uitgevoerd met leds, terwijl Triumph's eigen DRL-systeem (Daytime Running Light) is voorzien voor maximale veiligheid en minimaal onderhoud. 

Verbeterde ergonomie voor de berijder

Deze omvat een nieuw samengesteld zadelmateriaal met extra schuim en 3D-net-technologie, en een herziene stuurgeometrie waarmee een grotere groep motorrijders een betere rijpositie krijgt en meer comfort op lange ritten.

Nieuw verstelbaar scherm met vijf standen

Voor superieure windbescherming hebben de Tigers met midden- en topspecificaties nu een volledig nieuw verstelbaar scherm met vijf standen en nieuwe luchtgeleiders die de berijder en passagier meer comfort verschaffen.

Nieuwe Brembo-voorremmen

Hoogwaardige Brembo-voorremmen worden nu standaard gemonteerd op Tigers met midden- en topspecificaties, zodat maximale remkracht beschikbaar is, zowel offroad als op de weg.

Hoogwaardige vering en rijhulpsystemen

De nieuwe lijn is voorzien van een hoogwaardige uitrusting, waaronder: Showa-vering op de XR-modellen met nieuwe verstelbare afstelling op het topmodel XRT, offroad-gerichte WP-vering met een lange veerweg op beide XC-modellen en (uit)schakelbare ABS en tractiecontrole als standaard.

Nog meer Tiger-stijl

Meer eersteklas kuipwerk verleent iedere nieuwe Tiger 800 een meer dynamische positie die een afspiegeling vormt van het dubbele karakter van ieder model: weg- én offroad-motor. Iedere Tiger krijgt een ongekend hoogwaardige afwerking en details zoals emblemen, afbeeldingen en lak van topkwaliteit die de eigentijdse stijl benadrukken.

ACCESSOIRES

ACCESSOIRES

Er zijn meer dan 50 originele Triumph-accessoires verkrijgbaar waarmee u uw Tiger kunt vervolmaken en nog meer comfort, functionaliteit en stijl kunt toevoegen. Met de ondersteuning van onze online configurator en het dealerteam kunt u uw avontuur zelf vormgeven door uitbreiding met nog meer accessoires van topkwaliteit zoals verwarmde handvatten, verwarmde lage berijders- en passagierszadels, een hoog toerscherm, Arrow-geluiddempers en valbeugels. Verder is een breed scala aan bagagemogelijkheden van Triumph verkrijgbaar, waaronder een aluminium topkoffer voor expedities, waterdichte binnenzakken, een tanktas en een aantal motortassen.

EXPEDITIEPAKKET

Als u direct al de uitrusting en stijl voor het serieuze toeren wilt aanbrengen, kunt u kiezen voor ons 'Expeditiepakket' met alles wat u nodig hebt om uw avontuur met uw nieuwe Tiger 800 te beginnen.  Het expeditiepakket bevat zwarte expeditiekoffers met een set bevestigingsrails, zwarte topkoffer, voorgevormd rugsteunkussen, rubberen tankbescherming en framebeschermers.

ALL NEW TIGER 800 Motorfietsen

Tiger 800 XR

€ 12.900,00

Tiger 800 XR

Tiger 800 xrx

€ 14.675,00

Tiger 800 xrx

Tiger 800 XRT

€ 16.250,00

Tiger 800 XRT

Tiger 800 XCx

€ 15.475,00

Tiger 800 XCx

Tiger 800 XCa

€ 16.750,00

Tiger 800 XCa

Dealer Locator

Geen resultaten beschikbaar