The Bonneville Bobber Black Story

Donkerder, rauwer, krachtiger.

De gespierde nieuwe Bonneville Bobber Black verenigt het tijdloze Bonneville-DNA met de kenmerkende stijl van een hot rod en geeft het geheel een nog opstandiger karakter. Zijn componenten voldoen aan de hoogst mogelijke specificaties.

De nieuwste loot aan de Bonneville Bobber-boom beschikt over een aantal zeer hoog gespecificeerde functies en is afgewerkt in een duisterestijl, die van de motorfiets een van de meest sinistere, rauwe en agressiefste ooit maakt in het Triumph-programma.

Van zijn potige nieuwe Showa-vorken, de dubbele remschijven, Brembo-remklauwen en het dikke 16 inch-voorwiel, tot de in het zwart afgewerkte motorblok, zadelsteun, koplamprand en afgezaagde dubbele geluiddempers en de handgemaakte, unieke details op de tank en op het chassis, elke onderdeel van de motorfiets versterkt het duistere, sinistere karakter ervan.

De Bonneville Bobber dankt zijn grimmige, donkere trekken aan de vele details over de gehele motorfiets, die zijn afgewerkt in diep zwart, zoals de stuurstang, het rempedaal, de voetsteunen, schakelhendel, de rem- en koppelingshendel en de spatborden, samen met het verduisterde motorblok en kettingwieldeksel geven zij de Bobber zijn rauwe, stoere looks. Voeg hier nog aan toe de zwarte wielnaven, de zwarte uitlaatbochten en de zwarte dubbelwandige, schuin afgesneden, stompige geluiddempers waaraan de machine zijn rijke, rauwe bobbergeluid dankt en het resultaat is een motorfiets die barst van karakter.

Het kloppend hart van de Bonneville Bobber Black is de toonaangevende Bonneville 1200 cc-motor met hoog koppel dat beschikt over dat unieke, oorstrelende bobbergeluid. De vloeistofgekoelde parallelle twin-motor met 8 kleppen levert 77 pk (57 kW) bij 6100 tpm met een maximaal koppel van 106 Nm bij 4000 tpm, dat is een tot 10% hoger koppel dan dat van de Bonneville T120. De krachtbron die de Bonneville Bobber Black aandrijft is zeker zo agressief als de motorfiets eruitziet.

De Bonneville Bobber Black is volgestopt met vernieuwende technologieën die de rijder steeds centraal stellen. De innovaties zijn netjes weggewerkt om de legendarische lijnen van de Bobber in stand te houden. Het verstelbare zwevende aluminium solozadel – de eerste in zijn klasse – heeft een lage zithoogte van 688 mm, wat een zelfverzekerde rijhouding mogelijk maakt, die perfect aansluit op ieders rijstijl. Het monoshock-veersysteem, dat netjes is weggewerkt onder het zwevende zadel, draagt bij aan een soepele en comfortabele rijbeleving. De rijmodi Road en Rain, de schakelbare tractieregeling, de cruisecontrol met eenknopsbediening, de koppeling met “Torque-Assist”, ABS en een startonderbreker zijn allemaal standaard en een nieuw dik 16 inch-voorwiel geeft de Bobber extra agressieve trekken, zonder dat ten kosten gaat van de rijkwaliteit. De nieuwste toevoeging aan de Bonneville Bobber-familie heeft een prominent aanwezige nieuwe full-LED-koplamp van 5 inch, waarin de van Triumph bekende dagrijverlichting* is opgenomen, evenals het driehoekige Triumph-logo. Daarnaast is de Bonneville Bobber Black voorzien van nieuwe, nog gespierdere Showa-cartridgevorken van 47 mm, dubbele voorremschijven van 310 mm en dubbele axiale remklauwen met 2 zuigers van Brembo.

Bekijk de details van dichtbij en u zult zien: elk onderdeel blinkt uit door authenticiteit en topkwaliteit. De traditioneel uitgevoerde accuhouder met de roestvrijstalen spanband, de op klassieke trommelremmen geïnspireerde achterwielnaaf, de dubbele gasklephuizen in carburateur-look, de kenmerkende ‘swingcage’ in hardtail-stijl en het sierlijke achterspatbord, alles draagt bij aan de klassieke authenticiteit en het hoogwaardige, verfijnde design van deze agressiviteit uitstralende fabriekscustom.

De Bonneville Bobber Black… een donkerder, rauwer, krachtiger machine met minimalistische trekken en een rebelse natuur, die ongeëvenaarde moderne prestaties levert.

* Dagrijverlichting is uitsluitend verkrijgbaar in van toepassing zijnde landen