Met een Scrambler door Afrika

14-10-2014

Soms is een verhaal te mooi om voor jezelf te houden. Zo ook het verhaal van Triumph fan, Gideon uit Rotterdam, die met zijn ietwat aangepaste Triumph Scrambler een van de mooiste tochten door Afrika maakte.

Samen met zijn broer Joshua deedt hij mee aan de derde editie van de “Scram Afrika”, de ruigste tot nu toe. Tijdens de negen daagse tocht door het zuiden van Marokko reden ze maar liefst 2000 km over slechte wegen, hobbelige paden en dwars door de duinen. Zowel de Scramber als coureur gingen daarbij vaak tot het uiterste van hun kunnen, maar sloegen zich er beiden kranig doorheen. De twee broers bevonden zich in een gezelschap van 23 motorrijders uit heel Europa die allemaal op klassieke of neo-klassieke offroads reden. Kortom mannen met een missie en motorrijden in de puurste vorm. Het werd een waanzinnige ervaring die bol stond van avontuur, afzien en vriendschap.

Een van de meest extreme etappes was de derde, die vertrok vanuit Marzouga en hen langs de deur van de woestijn voerde. Navigeren was hier naast het rijden door het mulle woestijnzand een van de grootste uitdagingen. Genieten was het dan ook om na een zware etappe als deze stoere verhalen uit te wisselen onder een van de mooiste sterren hemels die je je kunt voorstellen. Ook de etappe die vanuit het Atlas hooggebergte naar de woestijn leidde zal Gideon niet snel vergeten. Met name vanwege de temperatuursverschillen opliepen van 6 naar dik 35 graden. 

Gideon liet weten dat hoewel hij weet dat er voor de Scrambler waarschijnlijk betere alternatieven zijn om een reis als deze te maken, hij geen andere “partner in crime” had willen hebben. Het gaat immers om de fun en natuurlijk de mooie herinneringen en mooie foto’s helpen vooral bij dit laatste. De fotograaf die mee was, David Marvier, heeft dan ook een aantal prachtige foto’s vast weten te leggen van Gideon en zijn Scrambler. Dus kijk en geniet mee!

Heb jezelf ook een bijzonder avontuur meegemaakt op jouw Triumph en wil je deze delen? Neem dan contact met ons op!

Dealer Locator

Geen resultaten beschikbaar